Het inschakelen van een aankoopmakelaar is een slimme keus. De meeste verkoopmakelaars onderhandelen graag met een vakgenoot. Ze weten dan dat de transactie professioneel gaat verlopen en dat er dus weinig verrassingen zullen zijn tijdens het traject.

Een goede aankoopmakelaar komt  niet alleen tot een lagere koopsom, maar bedingt ook betere voorwaarden voor jou . Een aankoopmakelaar wordt altijd serieus genomen, zelfs als hij met een erg laag openingsbod komt. Kom je zelf met een "abnormaal laag openingsbod" dan wordt je niet serieus genomen en is er een grote kans dat men liever met een andere koper gaat onderhandelen.

De Koopmakelaar is geen lid van een makelaarsvereniging. Een aankoopmakelaar die dat wel is, zal zijn verkopend collega en medelid van zijn club niet graag onder druk willen zetten. De Koopmakelaar heeft daar geen last van. Wij kennen maar enkele van onze verkopende collega's persoonlijk, drinken vrijdags geen borrel met hen en kijken dus uitsluitend naar jouw belang. Bovendien zijn de meeste aankoopmakelaars feitelijk makelaars die vooral woningen verkopen en/of taxeren al of niet onder een andere bedrijfsnaam.

Maar een plaatselijke makelaar heeft toch meer kennis van de plaatselijke huizenmarkt zou je kunnen opmerken. Die opvatting wordt vooral ondersteund door traditionele makelaars die beducht zijn voor concurrentie in hun eigen buurtje. De Nederlandse vastgoedmarkt is ondertussen de meest transparante ter wereld geworden. De Koopmakelaar vindt bijna alles digitaal. Dat wil zeggen alle mogelijke juridische informatie van het kadaster, bodeminformatie, het bestemmingsplan, het energielabel en koopsominformatie van vergelijkbare woningen in elke buurt. Bovendien gaat De Koopmakelaar elke woning die hij aankoopt ter plaatse opnemen, zodat ook bouwkundige gebreken en voordelen volledig in beeld zijn. En bouwkundige gebreken zien er echt overal hetzelfde uit ! Je bent volledig op de hoogte voordat je jouw handtekening onder de koop zet.

Vrijblijvend contact

Bij de Nederlandse verkoopmakelaars staat de Belgische huizenkoper bekend als een "makkelijke" koper.
Daar wordt mee bedoelt dat hij vrij gemakkelijk de gevraagde prijs betaalt, omdat hij het idee heeft een koopje te hebben. Vergeleken met de Belgische prijzen is dat wellicht ook zo. De Koopmakelaar gaat altijd voor de laagste prijs in het belang van de koper. Belgische kopers worden van harte uitgenodigd om gebruik te maken van onze diensten. De Koopmakelaar werkt voor een tarief, waarbij de koper zelf de grote winnaar is.

 Vrijblijvend contact 

 

De voordelen van De Koopmakelaar:

Wij kopen uitsluitend woningen aan. De meeste makelaars zijn zowel aankoopmakelaar als verkoopmakelaar en vaak ook nog taxateur voor de bank, soms zelf onder een andere bedrijfsnaam waardoor alleen maar de indruk gewekt wordt dat ze uitsluitend aankoopmakelaar zijn. Dit is ongunstig voor de koper, omdat zijn aankoopmakelaar niet gespecialiseerd is en ook dubbele belangen kan hebben.

Een voorbeeld.
Je bent op zoek naar een nieuwe woning en je hebt met je aankoopmakelaar al meerdere woningen bezocht. De aankoopmakelaar is dan van al volledig op de hoogte van je wensen en financiële mogelijkheden. Dan krijg je een woning op het oog, waar je heel enthousiast over wordt, kortom je droomwoning !  Maar jouw droomwoning blijkt bij jouw aankoopmakelaar in de verkoop te zijn. Als dat onder een andere bedrijfsnaam gebeurt wordt het nog bedenkelijker.
In zo’n situatie blijkt jouw aankoopmakelaar dus ook de verkoopmakelaar. Je moet dan  een nieuwe aankoopmakelaar zoeken voor deze woning en wat nog veel nadeliger is, de verkoopmakelaar is nu volledig op de hoogte van jouw (financiële) situatie en kan al die informatie gebruiken voor de verkoop van de woning.

Zo komen makelaars elkaar regelmatig tegen, de ene keer in de rol als aankoopmakelaar, de andere keer als verkoopmakelaar of als taxateur. In dat geval is soms de onderlinge relatie belangrijker voor de makelaar dan het aankopen voor de laagste prijs en de beste voorwaarden voor jou.

Omdat wij uitsluitend als aankoopmakelaar optreden, zijn we niet alleen volledig onafhankelijk, maar ook helemaal gespecialiseerd in deze dienstverlening.

Bouwkundig onderzoek is heel belangrijk in het aankoopproces. Sommige makelaars beweren dat het van belang is dat zo’n bouwkundig onderzoek gedaan wordt door een lokaal deskundige. Een bouwkundig gebrek zoals bijvoorbeeld een lekkage of verzand voegwerk ziet er in Zeeland echt zo uit als in Noord Brabant. Het is van groot belang alle gebreken te kennen alvorens te onderhandelen. Bovendien merkt de verkoopmakelaar dat hij de aankoopmakelaar niks op de mouw moet spelden. Over de bouwkundige gebreken wordt je in het taxatierapport volledig geïnformeerd.

De traditionele aankoopmakelaar werkt zelfstandig en zal de hele service voor je willen verrichten. Maar hij is zelden ook bouwkundige. En geen aankoopmakelaar die jij inschakelt bij de aankoop van jouw woning zou de taxatie mogen verrichten voor jouw hypotheek. Dat is als een slager die zijn eigen vlees keurt.

De Koopmakelaar werkt met één aankoopmakelaar: Iman Verhelst, hij doet aankooptaxaties en aankopen door het hele  werkgebied.

De Koopmakelaar heeft alle specialisaties in eigen huis !

 1. 1. Hij is Register Makelaar (RM)
  Dit officiële register heeft als doel de kwaliteit en vakbekwaamheid van makelaars o.z. te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Gecertificeerde makelaars in onroerende zaken worden op basis van hun vakbekwaamheid geregistreerd.  De waarborg voor de vakkundigheid van de aankoopmakelaar.
 2. 2. Hij is Taxateur van Onroerende Zaken 
  Dit register bewaakt, waarborgt en bevordert de onafhankelijkheid, integriteit en kwaliteit van de Register-Taxateur.
  De waarborg voor een juiste waardebepaling door jouw aankoopmakelaar.
 3. 3. Hij is bouwkundig specialist
  De Koopmakelaar, Iman Verhelst heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het vak en heeft duizenden woningen geïnspecteerd, talloze taxatie- en bouwkundige rapporten gemaakt en bouwprojecten begeleid.
  De waarborg voor een gedegen bouwkundige inspectie.     
 4. 4. Hij is Energiedeskundige
  De Koopmakelaar is Erkend Deskundige in het kader van het Energielabel
  De waarborg voor een kostenbesparend energieadvies in elk taxatierapport.

Vrijblijvend contact

Iman Verhelst is een van de weinige gespecialiseerde aankoopmakelaars van Nederland en vrijwel uniek in Zuid West Nederland die werkt met een prestatietarief: hoe lager de eindprijs, hoe beter voor de koper, hoe meer loon voor de aankoopmakelaar. De Koopmakelaar richt zich enkel op de aankoop van woningen op basis van 'no cure, no pay'. Dat wil zeggen als de aankoop onverhoopt niet slaagt bent u hem geen aankoopkosten verschuldigd en als hij niets van de prijs af krijgt ontvangt hij geen bonus, doch het netto aankooptarief.

Omdat het belangrijk is dat elke woning die we aankopen wordt geïnspecteerd werkt De Koopmakelaar voornamelijk in Zuid West Nederland, zodat we binnen korte tijd overal ter plaatse kunnen zijn. Toch is het een groot gebied waar we maar weinig verkoopmakelaars persoonlijk kennen en ze ook niet tegenkomen op vergaderingen of borrels. Dikwijls vinden makelaars hun onderlinge relaties zo belangrijk dat het belang van de klant er door geschaad wordt. Het bedingen van de laagst mogelijke prijs en de beste voorwaarden kan zomaar ondergeschikt worden aan hun onderlinge relatie. Doordat we ook geen lid zijn van een makelaarsvereniging kunnen we ons altijd volledig onafhankelijk opstellen

Menig  traditioneel makelaar berekent als aankoopcourtage een percentage van de aankoopprijs als tarief voor zijn diensten. Erg ongunstig voor de koper, immers; hoe hoger de aankoopprijs, hoe meer de aankoopmakelaar ontvangt. Helaas komt deze werkwijze nog regelmatig voor. Ondertussen zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Dat lijkt gunstiger voor de koper, omdat de aankoopmakelaar in dat geval niet streeft naar een hoge aankoopprijs. Echter, ook in dit geval weet de koper nog niet zeker of de aankoopmakelaar daadwerkelijk zijn best doet; zijn vaste tarief krijgt hij immers toch wel.
Wij werken daarom met een percentage van het bedrag dat wij van de prijs af krijgen. Hoe meer de aankoopmakelaar van de prijs af krijgt, hoe meer jij bespaart en hoe meer hij verdient. Hiermee lopen de belangen van de koper en van de aankoopmakelaar in één lijn, namelijk er voor zorgen dat de vraagprijs naar beneden gaat en dat de voorwaarden zo gunstig mogelijk zijn.

Vrijblijvend contact met de aankoopmakelaar van De Koopmakelaar ? 
Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in. Wij bellen je zo snel mogelijk terug.

 Vrijblijvend contact