Wie hij is
Aankoopmakelaar Iman Verhelst (1956) is als zelfstandig makelaar actief in het makelaarsvak sinds 1990. In 1991 is hij beëdigd door de rechtbank in Middelburg. Voor die tijd vervulde hij diverse commerciële functies in de bouwwereld. Op velerlei gebied deed hij aan zelfstudie en behaalde hij diploma's en certificaten. Makelaardij, marketing, verzekeringen, agrarische makelaardij en onderhandelingstechnieken zijn maar enkele van de onderwerpen. Hij deed heel veel produktkennis op van hout en bouw- en installatiematerialen. Natuurlijk werd en wordt ook de kennis op het gebied van de makelaardij steeds actueel gehouden. Daarnaast heeft hij menig bouwproject begeleid. Hij maakte talloze taxatierapporten, bouwkundige rapporten, onderhoudsrapporten, energielabels en energie- en binnenklimaatrapporten. In 2015 besloot hij zijn kennis en ervaring te bundelen en die als aankoopmakelaar in te zetten en zijn klanten van dienst te zijn bij het aankopen van hun droomwoning. Hij is volledig onafhankelijk, geen lid van een makelaarsvereniging, gecertificeerd  en ingeschreven in het Makelaarsregister; zij waken over de vakbekwaamheid en betrouwbaarheid. 
Jouw waarborg voor kwaliteit.   

Wat hij ziet
De traditionele makelaardij heeft zich al heel veel jaren vastgebeten in haar eigen tradities en is nauwelijks bereid om in te zien dat het digitale tijdperk, waarin we nu toch al even leven ook voor hen begonnen is. Een taxatie zouden ze liefst met potlood op de achterkant van een sigarendoosje doen, zodat ze na gebruik het doosje kunnen weggooien en de wereld om hen heen in de waan brengen dat het taxeren een proces is wat zich uitsluitend ergens diep in het brein afspeelt. Voor de verkoop van je woning blijven ze op grote schaal gebruik maken van veel te dure advertenties in allerhande glossy magazines en kranten, de hoge kosten daarvoor worden al of niet aangekondigd bij de klant op het bord gelegd. Waar makelaars ook actief zijn als aankoopmakelaar zien ze het als een welkome aanvulling van hun andere omzetten, doen ze het er een beetje bij en zorgen ze dat ze er niet aan tekort komen met het hanteren van onredelijk hoge tarieven en allerlei verborgen kosten.

Wat hij wil
De Koopmakelaar vind dat dit anders kan en moet. Daarom hebben we onze vijfentwintig jaar ervaring en alle kennis die we daarin hebben opgedaan ingezet om jou volledig van dienst te zijn tegen een eerlijk tarief, wat recht doet aan de geleverde prestatie.  We zien het  als onze opdracht jou op een eerlijke manier voor te lichten en voor jou het optimale resultaat te bereiken.

Wat hij doet
Als aankoopmakelaar maken we gebruik van de technieken die het digitale tijdperk ons biedt. Als eerste gaan we alle mogelijke informatie over een woning, die digitaal te vinden is verzamelen. En dat is echt heel veel. Denk maar aan woningkenmerken zoals grootte en bouwjaar, de kadastrale kaarten en kenmerken, het energielabel, heel veel juridische informatie zoals erfdienstbaarheden, mandeligheden en eventuele erfpacht, of appartementsrechten, bodeminformatie, bestemmingsplan informatie, buurtinformatie, recente koopsommen, de WOZ waarde, enzovoort  En natuurlijk staat het hele world wide web ook óns ter beschikking. Ook bij het ter plaatse opnemen van de woning maken we zo veel mogelijk gebruik van digitale hulpmiddelen. Zo leggen we alle informatie vast die te maken heeft met de staat van onderhoud, de bouwkundige staat en gebreken, maar ook ander voor- en nadelen zoals thermische beglazing en een al of niet fraai aangelegde tuin, een drukke straat voor de deur of een varkensstal om de hoek.
Zodra de aankoopmakelaar tenslotte alle gegevens die noodzakelijk zijn bijeen gebracht heeft kan hij de taxatie doen en de aankoop voor jou realiseren.

Wat hij niet doet
We verkópen geen woningen, géén hypotheken, géén verzekeringen en we doen géén taxaties voor hypotheken. Ook niet onder een andere bedrijfsnaam, of door deelname in een ander bedrijf.  Door het combineren van al deze zaken kunnen ongewenste belangenverstrengelingen ontstaan, die jouw belang in de weg staan.

                                
De Koopmakelaar is alléén aankoopmakelaar voor jóu.

Vrijblijvend contact